Authenticiteit

Laatst kwam ik een kennis tegen. Na de “He, hallo, hoe is het?” fase, vroeg ze me hoe het met m’n werk was en ik gaf aan dat het nu gelukkig qua werk weer heel goed gaat, maar dat het gedurende de zomer een stuk lastiger was. Rustig en even wat minder te doen. Maar, nu gelukkig weer een stuk beter. 

Dat is ook zo. Zowel dat van de zomer, als van nu. Ik sprak dus mijn ‘authentieke’ waarheid. Geen mooier verhaal gemaakt, geen “alles is Fabulous”, gewoon, een eerlijk, genuanceerd antwoord.

Vervolgens vroeg ik hoe het met haar werk ging. En ja hoor. Fabulous. Alles ging fantastisch. Ze is een nieuw product in de markt aan zetten en dat gaat werkelijk super. Alles loopt geweldig, de samenwerking met een Keten verloopt heel goed en alles gaat op rolletjes! Iedereen wil graag met haar samenwerken.

We beĆ«indigden het gesprek met haar : “Nou, wat fijn dat het nu wel weer wat beter met jou gaat” en trok daar een enigszins meewarig gezicht bij. En daar zat ik dan….

Ik blijf het belangrijk vinden om ‘echt’ te zijn. Binnen bepaalde grenzen, zeker. Haarverf, mascara, Push-up Bra’s, ik omarm ze met veel liefde en plezier. Maar als ik zou zeggen dat het altijd alleen maar GEWELDIG met me gaat, dan zou ik liegen. Want dat is niet zo. Dus breng ik graag de nuance aan.

Maar als mijn gesprekspartner dat niet doet, voelt zo’n gesprek wat ‘wiebelig’…

En dat kwam niet door m’n ‘fabulous hoge hakken’…